• Alpinism

Alpinism

Escaladă si rapel de dificultate redusă pe pereţii stancosi sau peretii artificiali, coborâri pe instalaţii de tiroliană.

Descriere

Alpinismul se diferentiaza clar in functie de motivatia practicarii ascensiunilor; sportiv, de recreere si profesional (utilitar), dintre care cele mai elaborate sunt operatiunile militare la inaltime. Cea mai complexa si dificila proba din intreg alpinismul ramane ascensiunea catre varfuri de altitudini mari. Aceste expeditii necesita experienta si pregatire deosibita, imbinand cunostinte din mai multe domenii si echipamente foarte costisitoare.

In cadrul alpinismului sportiv si de agrement se disting urmatoarele mari categorii de activitati: Catarare pe pereti stancosi cu inaltimi ce variaza de la zeci la cateva sute de metri. Escalada: catarare pe pereti artificiali Rapel: coborarea pe coarda, a unui perete natural, sau a unei constructii ( pod) Catarare pe gheata (ice climbing): catarare pe cascade inghetate sau ghetari, cu ajutorul pioletilor si ai coltarilor. Tiroliana si Via ferata: instalatii pentru traversarea de prapastii.

In cadrul actiunilor Romanian Adventure sunt practicate toate eceste discipline, pe trasee amenajate pentru incepatori si sportivi medii, in cele mai bune conditii de siguranta, asistati de instructori profesionisti, utilizand numai echipamente de calitat

Trasee

Cheile Rasnoavelor, Sarata Monteoru, Busteni, Brasov

Echipament

  • casca de protectie
  • ham de escalada
  • accesorii

Foto