• ATV

ATV

Activitatea se va organiza sub forma de concurs, tura sau poligon, pe trasee special amenajate.

Se vor calcula si puncta timpii de parcurgere a traseelor, se vor depuncta iesirile din traseu sau atingerea jaloanelor.

Descriere

ATV ( all-terrain vehicle ) este un autovehicul pe patru roti, manevrat cu ajutorul unui ghidon, destinat terenurilor accidentate de orice fel.

Acest tip de vehicul a aparut in SUA in anii '70. La inceput era foarte nesigur si neexistand norme de folosire, era utilizat de catre copii si adolescenti cu urmari grave. Azi ATV-urile sunt mult mai sigure, iar pilotul trebuie sa detina permis de conducere. Cea mai mare problema in folosirea ATV-urilor este data de impactul asupra mediului lasat de acest vehicul. Datotita faptului ca poate ajunge in zone inaccesibile si implicit salbatice, ATV-ul a fost interzis in multe zone ale lumii si mai ales in zonele protejate. In Europa fiind restrictionat accesul in majoritatea zonelor montane.

Romania este astazi unul din paradisele acestui sport, existand cateva mii de km de drumuri forestiere care strabat chiar si cele mai protejate areale. Daca se folosesc doar aceste drumuri, impactul Atv-ului asupra mediului este minim, nefiind necesara interzicerea acestor vehicule in zonele montane, de deal sau lunca.

Pe plan sportiv ATV-ul este folosit in cursele de anduranta (Paris-Dakar) si pe circuite artificiale (trial), existand un numar mare de cluburi si competitii in intreaga lume. In oferta nostra de teambuilding, ATV-ul este introdus in multe programe si activitati; ture, intreceri, poligon, concurs de orientare etc.

Trasee

Valea Prahovei, Bran-Moeciu, Fundata, Rucar, Lunca Dunarii, etc.

Echipament

  • ATV
  • casca de protectie
  • bidon apa

Foto

Text