• Canyoning

Canyoning

Canyoning in Romania pentru evenimente de team building, team adventure, grupuri, indiferent de experienta participantilor, in Cheile Olteţului, Cheile Dambovitei (Arges), Valea Sipotului (Gorj), Rucar - Cheile Dambovitei, Fagaras, Cheile Oratii.

Descriere

Canyoning-ul, reprezinta deplasarea prin canioane sau vai inguste, folosind o varietate de tehnici care pot include alunecare pe topogane naturale, trekking, diferite tehnici din alpinism, sarituri in cascade, inot, plutire etc.

Majoritatea drumetiilor prin canioane nu necesita eforturi si aptitudini speciale, existant multe trasee pentru incepatori dar nu lipsite de senzatii tari. Adesea o tura de canyoning nu depaseste 1 ora, participantii avand la dispozitie incaltari speciale din neopren pentru a nu aluneca sau a avea probleme cu temperatura scazuta a apei. Din echipament nu lipsesc, costumul complet din neopren, manusi si casca de protectie.

Canioanele sunt taiate in piatra de catre rauri, creand peisaje nemaivazute "la suprafata" cu forme ciudate sapate in pereti, grote, bolti si cascade spectaculoase. Totodata vegetatia prezinta alte caracteristici fata de cea montana obisnuita, prin dimensiuni si specii. In programamele Romanian Adventure sunt introduse doar trasee cu un grad redus de dificultate, accesibile din punct de vedere al transportului si tehnicilor necesare parcurgerii traseului.

Trasee

Cheile Olteţului, Cheile Dambovitei (Arges), Valea Sipotului (Gorj), Rucar - Cheile Dambovitei, Cheile Butii.

Echipament

  • costum complet si incaltaminte din neopren
  • casca si vesta de salvare

Foto