• Canoeing

Kayaking-Canoeing

Ture si excursii cu caiac-ul si canoea in Romania (canoeing, kayaking): Delta Dunarii, Litoral, lacuri montane, Dunare, Olt, Arges, Mures, Bistrita, Siret, Lacul Razelm, Snagov.

Descriere

Putine activitati outdoor ofera o gama variata de experiente, ca si turele de kaiac canoe. Kayaking-ul este clasificat in functie de caracteristicile ambarcarcatiunilor folosite si sectoarele de apa traversate. Se disting astfel; kayaking pe lacuri, ture cu canoea pe rau, kayaking-ul de coasta, kayak slalom, practicat pe ape curgatoare artificiale si proba cea mai dificila, whitewaters kayak, care presupune traversarea unor sectoare de rau involburate, cu caderi de apa si cascade. Acest ultim tip de kayaking, necesita mare experienta si echipament.

In Romania canoeing-ul este inca putin practicat, desi se intalnesc conditii excelente pentru toate tipurile. Raurile strabat inca, zone foarte salbatice unde amenajarile hidrologice sunt aproape inexistente, fiind posibile ture extraordinare.

Romanian Adventure organizeaza ture de canoe si caiac, sau excursii pe mai multe zile, pe sectoare de rau accesibile si incepatorilor, indiferent de varsta sau pregatire sportiva. Aceste circuite pe apa pot fi legate cu multe alte activitati; vizitarea unor obiective turistice, alpinism, fotografie, pescuit, etc. Trebuie sa amintim aici de posibilitatea organizarii unor trasee cu canoea in Delta Dunarii sau de-a lungul litoralului in special sectorul cel mai salbatic cuprins intre Gura Portitei si Sfantul Gheorghe Exista posibilitatea amenajarii unor tabere de corturi pe malul raului, permitand participantilor sa ramana in apropierea apei, pentru tura din ziua urmatoare.

Trasee

Snagov - traseu de canoe pe apele lacului Snagov, cu durata de 2-3 ore si popas pe insula pe care se afla Manastirea Snagov.

Lacul Siriu - ture de canoe si caiac pe lac montan cu durata a 2 ore si opripe pe o poiana alpina situata pe malul apei. Lacul se afla langa Nehoiu (Buzau). Detalii in sectiunea "Magazinul de aventura".

Delta Dunarii - excursie cu canoele de 3 trei zile din zona Murighiol pana pe plajele Marii Negre la sud de Sf.Gheorghe. Detalii in sectiunea "Magazinul de aventura".

Dunare - exersii de canoe si kayace pe durata a 1-3 zile in zonele Giurgiu, Zimnicea, Fetesti, Ostrov, Capidava etc. Plaje naturale, insule si ostrave. Posibilitatea amplasarii de tabere de corturi pe malul fluviului.

Lacul Razelm - excursii cu canoele de cateva zile sau ture de 1 zi, de jur imprejurul lacurilor Sinoe, Smeica, Golovita. Se poate ajunge cu canoele la Gura Portitei, Histria, Vadu, Insula Popina, rezervatii naturale etc.

Neajlov - traseu de canoe langa Bucuresti prin Delta Neajlovului, cateva ore intr-o rezervatie extraordinara aflata la doar 40 km distanta.

Alte trasee: Marea Neagra, raul Buzau, Olt, Mures, Bistrita etc.

Echipament

  • canoe de 2 persoane
  • costume si incaltaminte de neopren
  • veste de salvare

Intrebari

1.Unde sunt organizate turele/excursiile si cand ?

Sezonul 2014 debuteaza in luna aprilie si se va intinde pana in octombrie. Organizam ture cu canoele de aproximativ 2 ore, pe apele lacului montan Siriu, aflat in jud. Brasov. Incepand cu luna mai organizam excursii in Delta Dunarii cu durata a 3 zile, de vineri pana duminica. Datele exacte, programul complet si alte detalii le gasiti in sectiunea "Magazinul de aventura".

Grupurile de cel putin 15 platitori, pot solicita ture sau excursie cu canoea in orice zi a saptamanii.

Pentru celelalte trasee se organizeaza ture la cerere pe tot parcursul sezonului.

2. Cat costa turele sau excursiile cu canoe?

Pretul pentru turele pe lac montan este de 70 lei de persoana pentru echipament, instructaj, ghid. Pentru excursiile in Delta pretul este de 340 lei de persoana. Serviciile incluse le gasiti in descrierea ofertei "Delta din canoe" din Magazinul de aventura.

Pentru grupuri mai numeroase, de pana la 50 de participanti, sau grupuri mici care doresc alte destinatii din tara, se elaboreaza oferta in urma unei solicitari.

Foto