Cupon: in fiecare week-end
img_4605
centru_sosire4
centru_echipare
img_3823
rafting buzau3
dsc_05755
dsc_0505
rafting brasov9

Rafting pe Buzau

Cod produs: T1
Pret: 190,00 Lei
Durata: 1/2 zi
Locatie: Nehoiu, Judetul Buzau
Sezon: martie- octombrie
Perioada:

Descriere

Rafting in Romania pe raul Buzau, în bărci speciale cu capacitatea de 4-8 persoane, pe traseu de 1,5 - 2,5 ore, la doar 155 de km distanta de Bucuresti.

Acest sport extraordinar iti va schimba pentru totdeauna ideea de iesire in natura, traind o experienta unica pe valurile raului, alaturi de echipa Romanian Adventure. Echipa noastra de instructori are o experienta de peste 7 ani in rafting-ul sportiv si de agrement, avand la activ sute de coborari, invitata in 2007 sa reprezinte Romania la Campionatul Mondial de Rafting, Romanian Adventure fiind singurul centru din tara, recunoscut de federatia internationala (IRF).

Echipajul unei ambarcatiuni este format din 4-7 participanti + 1 ghid. Barcile de rafting sunt barci speciale, construite dintr-un material foarte rezistent la frecare si lovituri. Inainte de a incepe coborarea de rafting, echipajul va fi instruit privind modul in care va decurge activitatea si tot ceea ce trebuie facut pe durata intregii coborari, cat si a actiunilor in cazuri speciale.

Locul de intalnire este in centrul orasului Nehoiu, in parcarea din fata bisericii mari de culoare rosu cu alb aflata chiar pe DN10.

Automobilele participantilor vor fi lasate in parcarea pusa la dispozitie, aflata la punctul de start iar la sfarsitul activitatii soferii vor fi transportati de catre echipa noastra in amonte pentru a le recupera. Pentru cei care ajung in zona cu mijloace de transport in comun, le oferim posibilitatea de a lasa bagajul si obiectele de valoare in grija personalului nostru, urmand sa le recupereze dupa terminarea turei de rafting.

Participare

Grupurile alcatuite din mai putin de 8 platitori, pot participa doar in datele disponibile la sectiunea "Perioada".

La turele de rafting organizate de Romanian Adventure poate participa orice persoana cu varsta minima de 18 ani, indiferent de conditia fizica sau cunostintele anterioare privind acest sport. Posesorul de voucher isi va rezerva locul pentru urmatoarele ture de rafting de la data cumpararii voucher-ului. Daca din anumite motive nu poate participa la acea data, are posibilitatea de a-si amana venirea, pana la termenul urmator. Amanarea se face cu cel putin 3 zile inainte de data initiala. Turele de rafting sunt organizate doar in zilele de sambata si duminica, cate 2 coborari pe zi, fiind programate de la ora 10:00 respectiv 12:00.

Participantii se vor echipa corespunzator pentru river rafting, echipamentul fiind format din combinezon si incaltaminte de neopren, pentru a asigura confortul termic la contactul cu apa, astfel incat indiferent de temperatura apei sau in conditii de ploaie, corpul nu resimte temperatura scazuta. Participantii vor fi obligati sa poarte casca de protectie si vesta de salvare. Neoprenul este un material special creat pentru a izola termic, prin formarea unei pelicule de apa intre corp si costum, pelicula care se incalzeste si realizeaza izolatie fata de mediu exterior. Costumul se inbraca in mod corect, udat in prealabil.

Intregul echipament este asigurat de catre Romanian Adventure, ai nevoie doar de costum de baie si prosop.

Locatie

Zona de nord a judetului Buzau la limita cu judetul Brasov, intre Muntii Siriu si Penteleu, detine un numar mare de obiective turistice, cele mai multe aproape necunoscute: asezari rupestre, zone cu trovanti, lacuri montane, cascade, rauri involburate dar si curiozitati precum Focul Viu. Dar partea cea mai atractiva a zonei este fara indoiala salbaticia uluitoare a locurilor.

Cazare:

Se poate organiza tabara de corturi pe malul apei, la cativa km de startul traseului de rafting.

In zona se afla si cateva pensiuni pe care le recomandam: Elena (Siriu); Izvorul Bucuriei (Siriu); Roza (Nehoiu); Izvorul Aninului (Siriu)

In zona se poate ajunge:

Dinspre Bucuresti:
 • cu autoturismul (155 km): Bucuresti – DN1 – Ploiesti – DN 1A – Valenii de Munte – DJ 102B – Cislau – DN10 – Nehoiu
 • cu autocarul (4 h): Bucuresti, Autogara Filaret (curse zilnice) – Nehoiu
 • cu trenul (6 h ): Bucuresti – Buzau -(cursa a companiei TFG) – Nehoiu
Dinspre Brasov:
 • cu atoturimul (88 km): Brasov – DN11 – Harman – DN10 – Nehoiu
 • cu autocarul (2,5 h) Brasov, Autogara 1 (curse zilnice) - Nehoiu

Traseu

Traseul de rafting porneste in amonte de localitatea Nehoiu si are o lungime de aproximativ 9 km. Durata efectiva de coborare este de aproximativ o ora si jumatate. Sectiunile de rau au zone rapide care creeaza senzatii tari, dar si zone cu bazine naturale, in care echipa poate sa coboare din barci si sa se racoreasca. Gradul de dificultate al traseului este de nivel mediu, riscurile sunt practic inexistente, astfel incat river raftingul se adreseaza tuturor doritorilor.

Servicii

Servicii incluse:

 • instructaj
 • echipa de traineri
 • echipament complet
 • transfer de la punctul de finish la zona de start, in vederea recuperarii automobilelor
 • masina de asistenta pe durata coborarii
 • coborare de rafting pe distanta de aproximativ 10 km

Intrebari

1.Cand sunt organizate turele de rafting?

Sezonul de rafting incepe la sfarsitul lunii aprilie si poate tine pana in octombrie in functie de cantitatea de precipitatii.

Pe raul Buzau, pentru grup mic (mai putin de 8 platitori) turele sunt organizate in zilele de sambata si duminica, indicate la sectiunea "Perioada". Sunt 2 coborari pe zi, la ora 10:00 respectiv 12:00. Datorita regimului de scurgere al raului pot aparea modificari ale orarului, anuntate cu cel putin 12 ore inainte de catre echipa noastra.

Grupurile cu cel putin 8 platitori pot solicita ture de rafting pe Buzau, in orice zi a saptamanii inclusiv in week end.

2.Cat costa o tura de rafting?

In sezonul 2014, pentru turele de pe Buzau percepem un tarif de 190 lei/ persoana (cel mai mic pret la rafting din tara).

3.Daca suntem un grup mare si vrem rafting, cum procedam?

Ne trimiteti solicitarea pe mail, urmand sa va trimitem o oferta de rafting, mod de organizare si pret, in functie de mai multi factori. Avem posibilitatea de a suplimenta numarul de barci si ghizi, pentru a putea organiza coborari pentru grupuri de 50 - 100 de persoane.

4.Cati oameni incap intr-o barca si cat dureaza o tura de rafting?

Un echipaj este format din 5 persoane + 1 ghid, in functie de debitul raului si numarul total al participantilor se pot forma si echipaje de 4+1 sau 6+1. Durata unei ture variaza intre 1,5-2 ore in functie de nivelul si viteza apei din ziua respectiva.

5.Ce trebuie sa avem la noi, ni se face frig?

Participantii trebuie sa aiba costum de baie si prosop, pe parcursul turei fiind incaltati si imbracati complet in costum din neopren, dezifectat in prealabil. Costumul confera o temperatura ridicata corpului, putand avea contact cu apa si in perioadele reci.

6.Daca nu stiu sa inot, pot practica rafting-ul?

Fara indoiala ca da! In cazul destul de rar al rasturnarii sau caderii din barca, costumul si vesta iti confera flotabilitate totala, indiferent cat de involburara este apa in zona respectiva, plutind in pozitie aproximativ verticala.

7.De ce rafting pe Buzau?

Raul Buzau prezinta conditii bune pentru practicarea rafting-ului in sectorul aflat in zona Nehoiu in aval de barajul Siriu. Traseul este de nivel mediu, gradul de dificultate fiind influentat de debitul raului. In comparatie de alte trasee din tara, Buzaul prezinta avantajul de a avea apa si in sezonul cald, datorita hidrocentralei care foloseste aproape zilnic apele lacului, asigurand astfel un nivel suficient pentru rafting.