• Mountainbiking

Mountain biking

Excursii cu bicicleta mountain bike in Romania, parcurgerea de trasee de grade de dificultate si distante diferite sau deplasarea între punctele în care se desfasoara alte activităţi.

Durata turelor (bike tours) variaza intre 1 si 6 zile, putand fi organizate in toate zonele din Romania.

Descriere

Mountain biking-ul este o forma de ciclism care implica traversarea unor zone accidentate (off-road) sau a drumurilor neasfaltate. Sunt folosite biciclete speciale (mountain bike) construite din materiale mult mai dure decat cele rutiere. Prezinta cateva caracteristici aparte; roti cu cauciucuri late, furca si cadrul mult mai groase, suspensii si frane supradimensionate.

Ciclismul montan se imparte in trei categorii: crossland, downhil- coborarea unor pande de diferite inclinatii, freeride - sarituri pe trambulina si acrobatii in aer. Fiecare categorie are diferite grade de dificultate si echipamente de protectie, existand mai multe tipuri de biciclete.

Romanian Adventure organizeaza ture de mountainbike de pana la 100 de participanti in orice zona a tarii, pe carari montane, drumuri forestiere, zone de deal, lunca Dunarii, plaja etc.

Pentru grupuri se pot organiza mai multe tipuri de concursuri pe echipe sau exercitii de team building, dintre care se distinge orientarea cu harta; Mountain Bike Orienteering

Trasee

Valea Prahovei, Valea Buzaului, Tara Fagarasului, Cazanele Dunarii, Parcul National Apuseni, Podisul Dobrogei, Litoral etc.

Echipament

  • bicicleta mountainbike
  • casca de protectie
  • bidon apa