• Offroad

Offroad

Oferta de excursii 4X4 off road in Romania in zone montane si de podis, in Brasov, Valea Prahovei, Cheia, Bran, Buzau, Covasna, Tulcea, incepand de la cateva ore pana la 2-3 zile.

Aveti posibilitatea sa va aflati la bordul unor masini de teren complet echipate, pe drumuri rareori trasate pe harti.

Masini preparate de off road, cu capacitate de 4-6 persoane, marci consacrate in domeniu: Toyota, Mitsubishi, Nissan, Jeep, Land Rover.

Daca vrei mai mult decat o escursie, rezerva-ti un loc la scoala de offroad!

Descriere

Datorita retelei de drumuri forestiere care numara cateva mii de kilometri lungime, Romania se numara printre putinele tari europene in care se pot traversa distante lungi cu masinile de teren, ocolind zonele locuite sau drumurile asfaltate. Offroad-ul de tip cross-country are toate conditiile de a fi practicat pe drumurile din Carpati, cu ture de la cateva ore, pana la durata de cateva zile. Varietatea perisajului ne ajuta sa legam aceste raiduri cu alte sporturi sau activitati montane, canoe, rafting, scufundari, alpinism, culesul fructelor de padure, foto safari, etc.

Datorita amenajarilor din trecut, cand zone impadurite au fost transformate pentru exploatare, impactul la trecerea unei caravane de off road asupra mediului este minim, cu conditia sa se foloseasca doar drumurile forestiere si sa se evite accesul in interiorul padurii sau pe pajistile alpine.

Trasee

1. Cheia (Prahova) – Lacul Vulturilor - Vama Buzaului (Brasov)

Tura off road in Muntii Ciucas, pe o retea de drumuri cu grad mediu si scazut de dificultate dar cu obiective foarte interesante, Lacul Vulturilor, Lacul Siriu, Cheile Stanei. Durata traseului poate varia de la 2 ore la 1-2 zile.

2. Paltinis (Sibiu) – Voineasa (Valcea)

Traseul de offroad dureaza 4- 5 ore si traverseaza Muntii Cibin si Lotru ajungand la peste 1800 m altitudine, coborand apoi pe valea raului Frumoasa catre Valea Lotrului.

3. Bran (Brasov) – Rucar (Arges)

Traseul de off road va ocoli Masivul Piatra Craiului de la Bran pana in apropiere de Rucar in 2-3 ore de mers.

4. Nehoiu (Buzau) – Covasna (Covasna)

O zona salbatica care inconjoara Muntii Penteleu, traseul de off road dureaza 3-4 ore si traverseaza paduri uluitoare, cu peisaje diferite de orice alt loc din tara.

5. Parcul National Macin (Tulcea)

Multiple variante de off road pe drumurile forestiere ce strabat rezervatia. Se pot face ture de cateva ore sau de 1- 2 zile, trecand si in alte zona din Dogrogea.

6. Sinaia - Platoul Bucegi

Traseu de off road din categoria cross-country, ajungand pe drumuri de altitudine, pana in zona Padina.

7. Valea Prahovei - Muntii Baiului

Off road de creasta, de dificultate redusa si panorama larga.

8. Predeal - Cabana Diham - Busteni

* La cerere putem oferi ture de off road in orice alta zona a tarii. De asemena putem organiza tabere de corturi pentru a putea innopta pe parcursul traseului.

Echipament

Intrebari

1.Cand sunt organizate turele de offroad si unde?

Offroad-ul se poate practica pe durata intregului an 2014, mai putin in perioadele cu zapezi abundente.Turele de off road sunt organizate la cerere pentru grupuri de minim 10 platitori. Organizam ture in orice zona a tarii dar preferam zona muntilor Siriu, Podu Calului, Ciucas. Trasee de off road in Brasov, Buzau, Covasna.

2.Cat costa o tura de off road?

Tariful pentru organizarea unor astfel de excursii este dat de numarul de participantii, sezon, durata deplasarii, gradul de dificultate sau includerea unor alte servicii (tabere de corturi, pregatirea mesei, alte sporturi de aventura, etc.). Astfel, tariful va fi calculat de la caz la caz.

3.Daca suntem un grup mare si vrem sa practicam off road, cum procedam?

Ne trimiteti solicitarea pe mail, urmand sa va trimitem o oferta de off road, mod de organizare si pret, in functie de mai multi factori. Avem posibilitatea de a suplimenta numarul de masini si ghizi, pentru a putea organiza ture de off road pentru grupuri de pana la 50 de persoane.

4.Conducem si noi ?

Acest lucru depinde foarte mult de conditiile intalnite in teren si de gradul de dificultate al traseului. Participantii care detin permis de conducere, vor pilota masinile de off road prin rotatie pe sectoare de drum de dificultate mai redusa.

Conduita eco

Exista conceptul "tread lightly" (umbla usor) un set de reguli si mod de gandire care invata soferii de masini de teren sa diminieze impactul asupra mediului.

Impactul la trecerea unei caravane de off road asupra mediului este minim, cu conditia sa se foloseasca doar drumurile forestiere sau de caruta si sa se evite accesul in interiorul corpului de padure sau pe pajistile alpine, este interzisa deplasarea pe cursurile de apa, raurile doar se traverseaza. Nu folositi claxonul, sperie animalele salbatice sau cele domestice! Respectati turmele de animale aflate la pasunat, incercand sa traversati zona fara a muta turmele sau a le speria.

Plecati de la premiza ca pe munte, masina de teren nu are niciodata prioritate.