Rafting

Rafting in Romania pe Buzau, Jiu, Bistrita, Nera, Cris, în bărci pentru 4-8 persoane, pe durata a cateva ore, pe sectoare de rau corespunzatoare din punct de vedere al debitului si al senzatiilor oferite.

Activam pe durata intregului sezon de rafting, din marite pana in noiembrie, cu ture de rafting in fiecare saptamana.

Descriere

River rafting-ul in Romania iti va schimba pentru totdeauna ideea de iesire in natura, traind o experienta unica pe valurile raului, alaturi de echipa Romanian Adventure. Echipa noastra de instructori are o experienta de multi ani in rafting-ul sportiv si de agrement, avand la activ sute de coborari, invitata in 2007 sa reprezinte Romania la Campionatul Mondial de Rafting, Romanian Adventure fiind centru recunoscut de federatia internationala (IRF).

Echipajul unei ambarcatiuni este format din 4-8 participanti + 1 ghid. Barcile de rafting sunt barci speciale, construite dintr-un material foarte rezistent la frecare si lovituri. Inainte de a incepe coborarea de rafting, echipajul va fi instruit privind modul in care va decurge activitatea si tot ceea ce trebuie facut pe durata intregii coborari, cat si a actiunilor in cazuri speciale. Intalnirea si echiparea se va face la punctul final al traseului, participantii fiind transportati cu masinile Romanian Adventure catre locul de start, astfel incat la terminarea turei vor ajunge la masini sau bagaje.

Mijlocele de transport vor fi parcate la punctul de finish al traseului, pentru a exclude drumuri suplimentare in vederea recuperarii acestora la sfarsitul activitatii. Pentru cei care ajung in zona cu mijloace de transport in comun, le oferim posibilitatea de a lasa bagajul si obiectele de valoare in grija personalului nostru, urmand sa le recupereze dupa terminarea turei de rafting.

Trasee

Rafting pe Buzau

Traseul de rafting porneste in amonte de localitatea Nehoiu si are o lungime de aproximativ 10 km. Durata efectiva de coborare este de aproximativ o ora si jumatate. Sectiunile de rau au zone rapide care creeaza senzatii tari, dar si zone cu bazine naturale, in care echipa poate sa coboare din barci si sa se racoreasca. Gradul de dificultate al traseului este de nivel mediu, riscurile sunt practic inexistente, astfel incat river rafting-ul se adreseaza tuturor doritorilor.

Traseul este disponibil aproape tot timpul anului, datorita barajului de la Siriu care regleaza debitul raului.

In zona se poate ajunge:

Dinspre Bucuresti:

 • cu autoturismul (155 km): Bucuresti – DN1 – Ploiesti – DN 1A – Valenii de Munte – DJ 102B – Cislau – DN10 – Nehoiu
 • cu autocarul (4 h): Bucuresti, Autogara Filaret (curse zilnice) – Nehoiu
 • cu trenul (6 h ): Bucuresti – Buzau -(cursa a companiei TFG) – Nehoiu

Dinspre Brasov:

 • cu atoturimul (88 km): Brasov – DN11 – Harman – DN10 – Nehoiu
 • cu autocarul (2,5 h) Brasov, Autogara 1 (curse zilnice) - Nehoiu
Rafting pe Jiu

Traseul inferior porneste de la jumatatea Defileului Jiului din apropire de Hotel Lainici pana la Visina pe o distanta de 12 km. Se intalnesc zone cu repezisuri si caderi de apa ce alterneaza cu zone line, binevenite pentru scurte momente de odihna.

Traseul este de un nivel mediu dar in perioada de primavara sau la viituri, devine dificil cu un grad mai ridicat de risc. Necesita atentie sporita si coordonare intre membri echipei din barca.

Traseul de pe cursul superior are startul in apropiere de intrarea Jiului in defileu, la Livezeni si tine pana la Manastirea Lainici, pe o distanta de 15 km.

Traseul este unul foarte spectaculos dar dificil, cu un grad ridicat de periculozitate, necesita oarecare experienta in practicarea rafting-ului.

La ape mari se adreseaza doar practicantilor cu experienta.

In zona se poate ajunge:

 • cu autoturismul: Tg. Jiu –DN66- Petrosani
 • cu trenul: Gara Lainici - curse zilnice CFR din Petrosani/ Tg.Jiu
 • Rafting pe Bistrita

  Traseul se afla in zona Vatra Dornei si incepe din amonte de Cheile Zugreni ajungand pana la Cheile Toance, aflate la cca 20 km in jos pe rau. Coborarile sunt de nivel usor - mediu in functie de debitul raului.

  Traseul se preteaza incepatorilor, fiind un loc ideal pentru a trai prima experienta in acest sport.

  In zona se ajunge cu autoturismul, raul fiind strajuit de DN 17B.

  Echipament

  Participantii se vor echipa corespunzator pentru river rafting, echipamentul fiind format din combinezon si incaltaminte de neopren, pentru a asigura confortul termic la contactul cu apa, astfel incat indiferent de temperatura apei sau in conditii meteo, corpul nu resimte temperatura scazuta. Participantii vor fi obligati sa poarte casca de protectie si vesta de salvare.

  Neoprenul este un material special creat pentru a izola termic, prin formarea unei pelicule de apa intre corp si costum, pelicula care se incalzeste si realizeaza izolatie fata de mediu exterior. Costumul se inbraca in mod corect, udat in prealabil. Costumele sunt spalate si dezinfectate cu detergenti speciali pentru neopren, dupa fiecare folosire.

  Intregul echipament este asigurat de catre Romanian Adventure, participantii avand nevoie doar de costum de baie si prosop.

  • barca
  • costum din neopren
  • incaltaminte
  • casca de protectie
  • vesta de salvare
  • padela

  Participare

  La turele de rafting organizate de Romanian Adventure poate participa orice persoana cu varsta minima de 18 ani, indiferent de conditia fizica sau cunostintele anterioare privind acest sport, sau persoane cu varsta minima de 16 ani daca sunt insotiti de adulti..

  Nu sunt acceptate persoanele aflate intr-o evidenta stare de oboseala, ebrietate sau stare de sanatate precara.

  Activitatea este disponibila pentru turism individual, in cadrul ofertelor din "Magazinul de aventura" si pentru grupuri de minim 10 persoane la cerere, indiferent de perioada.

  Pentru evenimentele de team building avem posibilitatea de a suplimenta echipamentul de rafting, astfel incat sa poata participa grupuri mari.

  Intrebari

  1.Cand sunt organizate turele de rafting?

  Sezonul de rafting incepe la sfarsitul lunii aprilie si poate tine pana in octombrie in functie de cantitatea de precipitatii.

  Pe raul Buzau, pentru grup mic (mai putin de 10 platitori) turele sunt organizate in zilele de sambata si duminica, 2 pe zi, la ora 10:00 respectiv 13:00. Datorita regimului de scurgere al raului pot aparea modificari ale orarului, anuntate cu cel putin 12 ore inainte de catre echipa noastra.

  Grupurile cu cel putin 10 platitori pot solicita ture de rafting pe Buzau, in orice zi a saptamanii inclusiv in week end.Pe celelalte trasee de rafting, Jiu si Bistrita organizam ture doar pentru grupuri de minim 15 platitori.

  2.Cat costa o tura de rafting?

  In sezonul 2017, pentru turele de pe Buzau percepem un tarif de 190 lei/ persoana (cel mai mic pret la rafting din tara.) Pentru Jiu si Bistrita se va face oferta de pret in functie de numarul de participanti si perioada aleasa.

  3.Daca suntem un grup mare si vrem rafting, cum procedam?

  Ne trimiteti solicitarea pe mail, urmand sa va trimitem o oferta de rafting, mod de organizare si pret, in functie de mai multi factori. Avem posibilitatea de a suplimenta numarul de barci si ghizi, pentru a putea organiza coborari pentru grupuri de 50 - 100 de persoane.

  4.Cati oameni incap intr-o barca si cat dureaza o tura de rafting?

  Un echipaj este format din 6 persoane + 1 ghid, in functie de debitul raului si numarul total al participantilor se pot forma si echipaje de 4+1,5+1 sau 7+1. Durata unei ture variaza intre 1,5-2,5 ore in functie de nivelul si viteza apei din ziua respectiva.

  5.Ce trebuie sa avem la noi, ni se face frig?

  Participantii trebuie sa aiba costum de baie si prosop, pe parcursul turei fiind incaltati si imbracati complet in costum din neopren, dezifectat in prealabil. Costumul confera o temperatura ridicata corpului, putand avea contact cu apa si in perioadele reci.

  6.Daca nu stiu sa inot, pot practica rafting-ul?

  Fara indoiala ca da! In cazul destul de rar al rasturnarii sau caderii din barca, costumul si vesta iti confera flotabilitate totala, indiferent cat de involburara este apa in zona respectiva, plutind in pozitie aproximativ verticala.