Activitatile de team building sunt inspirate cu precadere din mediul de afaceri, dar nu lipsesc nici activitatile amuzante, sportive sau de aventura (team-adventure). Activitatile pot varia de la simple exercitii pentru a omogeniza si a evidentia echipa, pana la simulari de situatii complexe, sau exercitii ce dureaza cateva zile, menite sa dezvolte capacitate de rezolvare si comunicarea din catrul unei echipe.

Activitatile de team building nu trebuiesc confundate cu cele recreationale, chiar daca numele sau caracteristicile la prima vedere induc acest fapt. Ca exemplu, un anumit sport ales pentru a fi practicat intr-un team building, nu se va desfasura niciodata ca cel dintr-o competitie sportiva, va fi transformat pentru a atinge scopul iesirii de teambuilding.

Activitatile team-adventure se diferentiaza fata de cele de gandire, perspicacitate, comunicare etc. Componentii "echipei" traiesc impreuna experiente poate unice in viata lor; adrenalina, aventura, efort fizic sustinut, iar datorita conditiilor ivite, isi depasesc cu mult capacitatea fizica obisnuita. Astfel se creaza un alt tip legatura intre mebri, practic va ramane o experienta doar intre ei, cei din afara neputand intelege pe deplin, prin ce incercare au trecut impreuna.

In oferta Romanian Adventure se regasesc toata aceste categoriile de activitati de team building, inspirate si trasnformate pe baza experientei dobandite de echipa noastra de traineri, pe parcursul a sute de avenimente de acest gen.