• Jocuri de team building
  • Jocuri de team building
  • Jocuri de team building

Jocuri de team building

Jocurile specifice de team building pot fi desfasurate in orice locatie, in mare parte pe toata durata anului.

Scopul urmarit poate fi crearea unei atmosfere informale si implicarea participantilor (ice-breakers, warm-ups), sporirea increderii (trust building), dezvoltarea abilitatilor de comunicare, conducere (leadership), rezolvare de probleme (problem-solving) si munca in echipa (team work).

Jocurile sunt activitati de baza pentru organizarea unui eveniment de teambuilding, au un timp de desfasurare relativ mic si incep cu un scurt program de training. Prezinta avantajul de a fi practicate in orice mediu; indoor, outdoor, munte, litoral, delta, oras. Jocurile sunt clasificate in functie de scop, grupuri tinta si mod de desfasurare.

Ice-breakers

Jocurile Ice-breakers au ca scop relaxarea participantilor, deschiderea lor si crearea unei atmosfere placute.

Atunci cand participantii se vad pentru prima oara, trainerul trebuie sa aplice icebreakers ca metoda de destindere. Primele rezultate pe care le faciliteaza Ice breaker-ul sunt cele prin care fiecare se familiarizeaza cu ceilalti facandu-si cunoscute cateva informatii: numele, profesia, departament etc.

Grupurilor formate li se cere sa faca o actiune comuna, in care fiecare membru sa-si poata aduce contributia. In acest moment icebreaker-ul ii ajuta pe cei din grup sa discute si sa impartaseasca cele mai interesante idei. Dupa o anumita actiune echipele isi vor compara rezultatele cu ale celorlalti, pentru ca participantii sunt dispusi sa se distreze atunci cand formeaza grupuri mici, prezentarea rezultatelor pe echipe va genera discutii, comentarii, rasete.

Trust Building

In cadrul unei actiuni de team building, o cooperare de succes depinde de nivelul de încredere din rândul participantilor, dar si de increderea lor fata de trainer. Multe dintre trust building, necesita anumite riscuri asumate de catre unii participanti, cu caracter fizic, mental sau emotional. De aceea ele necesita un grad mare de siguranta din punct de vedere al organizarii, training-ului, echipamentelor etc.

Scopul va fi atins printr-un proces gradual cu cateva activitati succesive, chiar daca la prima vedere, unele, pun participantul intr-o situatie ridicola, dar menite sa-l apropie de coechipieri. Jocurile de trust- building, adesea privite cu neîncredere de catre unii participanti, pot crea un sentiment minunat in echipa, de armonie si solidaritate.

Jocuri de comunicare

Team building-ul de comunicare poate fi primul pas pentru identificarea liderului echipei. De cele mai multe ori echipele au dificultati atunci când lucrurile sunt neclare, astfel incep sa-si creeze "propria limba" prin semne, sunete, replici inspirate din experienta dobandita pana in acel moment, in cadrul programului.

Diferitele jocuri urmaresc ca toate canalele de comunicare dintr-o echipa sa functioneze corespunzator. Dupa ce membri vor ajunge sa vorbeasca "limba lor", vor alege singuri metoda cu care au inregistrat cele mai bune rezultate.

Acesta categorie de jocuri nu este doar o modalitate eficienta de a cunoaste echipa, ci si de a observa mai de aproape cum rezolva cel de langa tine problema comunicarii in situatii mai putin intalnite.

Foto

Text


Pentru un program de team building potrivit echipei tale, contacteaza-ne si vom gasi impreuna solutia unui eveniment reusit.